İç Link Oluşturma Nasıl Yapılır? İç Bağlantı Oluşturma

İç Linkleme Nedir? İç Linkleme Nasıl Yapılır?

Seo’da iç linkleme dış linkleme olarak bilinir. Site içerisinde sayfalar, makaleler, kategoriler ve hatta etiketler arasında linkleme yapabiliriz ancak site içerisinde linkleme yaparken kafanıza göre yapacağınız iç linkleme sitenize zarar verebilir.

Site içerisinde linkleme yaparken belli bir hiyerarşiye uymak gerekir bu yüzden sitenizin içerik, kategori, sayfalar gibi linkleme kısımlarını oluşturan bölgelerini düzenlemek ve belirlemek gerekir. Arama sonuçlarında üst sıralarda yer almak için site içerisinde sayfalar arası linkleme yaparken belli bir hiyerarşiye dikkat etmelisiniz.

Site İçi Linkleme Nedir?

Site içi linkleme, site içerisindeki etiket, kategori, makale ve sayfaların önem ve alakalarına göre birbirlerine linkler ile bağlanmasıdır. Site içi linkleme, sitenizin arama sonuçlarında ön sayfalarda çıkabilmesini sağlar.

Site içerisinde link hiyerarşisini düzenlemek sizi arama sonuçlarında ön sıralara taşıyabilir çünkü site içerisinde en çok link vereceğiniz içerik google’a bu içeriğin değerli olduğuna dair bir sinyal gönderir. Site içi linkleme yaparken link vereceğiniz içeriğin kategorisine ve alaka düzeyine dikkat etmeli, köprü oluşturacak linkler ile link hiyerarşisi oluşturmalısınız.

Site İçi Linkleme Kriterleri

  • Dofollow ve Nofollow
  • Site içi bağlantı sayısı
  • Sayfaların hızı ve kalitesi
  • Önemli İçerik
  • İlgili İçerik ve kategorik

Site İçi Bağlantı Metrikleri

Aşağıdaki site içi linkleme metriklerini takip ederek, site içinde linkleme yaparken arama sonuçlarında ön sayfalara çıkabilmenizi sağlayabilirsiniz.

Popülerlik

Link vereceğiniz sayfanın ve link çıkışı yapacağınız sayfanın popüler olduğundan emin olun.

Alaka Düzeyi

Site içerisinde link vereceğiniz sayfaların birbiri ile uyum içerisinde olması gerekir, bu uyum alaka ile ölçülür. Alakalı içerikler arasında linkleme yaparak sitenizi ziyaret eden kullanıcıların sayfa içerisinde gezinmesini sağlayabilirsiniz.

Çapa Metin

Site içerisinde linkleme yaparken, link eklediğiniz anahtar kelimelerin anchor text olmasına dikkat edin. Google arama sonuçlarında yer almak için anchor text şeklinde linklemeye dikkat edin.

WordPress Site İçi Linkleme Nasıl Yapılır?

Site içi linkleme nasıl yapılır diye arama yaptığınızda karşınıza dış link ile ilgili birçok farklı sonuç çıkmaktadır. Site içi linkleme yapmak için içeriklerinizin ve kategorilerinizin alaka düzeylerini ve değerlerini iyi belirlemeniz gerekmektedir. Site içi linkleme yaparken içeriğinizin en önemli olanlarını belirleyin ve adım adım iç linkleme nasıl yapılır aşağıda anlatalım.

  1. Anahtar Kelime Analizi
  2. Hiyerarşik Bir Yapı Oluşturun
  3. İlgili İçeriğe Bağlantı Verin
  4. Bağlantıları Çapa Metin Olarak Ekleme
Site içi bağlantı ve iç bağlantı nasıl yapılır

Site İçi Linkleme için Sağlayacağınız İçeriği Belirleyin

Site içerisinde linkleme yapmak için link vereceğiniz içeriği ve o içerikten yönlendirme yapacağınız anahtar kelimeyi belirleyin. Anahtar kelime odaklı bir şekilde linkleme yapın, seçeceğiniz anahtar kelime arama sonuçlarında üst sıralarda çıkmanızı sağlar. Site içerisinde linkleme yaparken yapacağınız yönlendirmenin arama sonuçlarında ve site için önemli bir içerik olmasına dikkat edin.

Hangi Sayfadan Yönlendirme Yapacağınızı Belirleyin

Link vereceğiniz içeriği belirledikten sonra hangi sayfaya link vereceğiniz çok önemlidir. Otoriter bir sayfa üzerinden link vermek, link vereceğiniz sayfanın arama sonuçlarında ilk sıralarda çıkma oranını artırır. Ahrefs aracı ile link vereceğiniz ve yönlendirme yapacağınız sayfanın değerini belirleyebilirsiniz. Link ekleyeceğiniz sayfanın linkle alakalı olmasına dikkat edin, kategorik olarak uyumlu olması da google gözünde önemlidir.

Anchor Text Olarak Linkleme

Site içerisindeki içerikler arasında linkleme yaparken linklerin anchor text olmasına dikkat edin. İçeriklerinize link verirken bir sayfadan çıkacak link sayısının 1-2 olmasına dikkat edin, çok fazla link vermek spama düşmenize neden olabilir.

Site İçi Linkleme Kodu

Aşağıdaki kodu site içerisinde linkleme yaparken linklediğiniz anchor text code bölümünü kontrol ederek linklemelerinizi yapınız.

Site İçi Linkleme Yaparken Dikkat Edilmesi Gerekenler

Site içi linkleme yaparken dikkat etmeniz gereken belirli faktörler vardır. Linkleme yaparken aşağıdaki maddelere dikkat etmeye çalışın. Arama sonuçlarında ön sayfalara çıkmak için spama düşmemek ve doğal bir link inşası oluşturmak için aşağıdaki maddelere dikkat ederek link inşası oluşturun.

  • Uzun kuyruklu anahtar kelimelere link verin
  • Bağlantıları bağlantı metni olarak ekleyin.
  • İlgili iç bağlantılar yapmaya çalışın.
  • Link vereceğiniz sayfaların kalitesine dikkat edin.
  • 404 hatası olan sayfalara link vermeyin.
  • Link verdiğiniz sayfa yeni sekmede açılmalıdır.
  • Sitede en çok okunan yazılara link ekleyin.
  • Kaliteli site içi seo çalışması yapın

Sayfa İçi Linkleme Nasıl Yapılır

Sayfa içi linkleme yapmak için birbirleri arasında hiyerarşik bir link yapısı oluşturun. Hiyerarşik bir yapı sitenizi kaliteli hale getirecek ve google sitenizi tararken daha kolay taranmasını sağlayacaktır. İçeriğinizin arama sonuçlarında ön sayfalara çıkabilmesini sağlamak için sayfa ve site içi linkleme yapılması gerekmektedir.

Sayfa İçi Linkleme Yaparken Dikkat Edilmesi Gerekenler

  • Bağlantı güvenilirliği.
  • Bağlantı veren sayfanın popülerliği.
  • Kaynak sayfa ile hedef sayfa arasındaki içeriğin alaka düzeyi.
  • Bağlantıda kullanılan bağlantı metni.
  • Kaynak sayfada aynı sayfaya verilen bağlantı sayısı.
  • Hedef sayfaya bağlantı veren kök alan adlarının sayısı.
  • Hedef sayfaya bağlantılar için bağlantı metni olarak kullanılan varyasyon sayısı.
  • Kaynak ve hedef alan adları arasındaki sahiplik ilişkisi.

Hiyerarşik Yapı

Sayfa içi linkleme yapmak için ilk adım hiyerarşik bir yapı oluşturmaktır. Hiyerarşik yapı site içi linkleme ile oluşturulur. Sayfaları linkler ile birbirine bağlayarak arama motorlarının ve sitenizi ziyaret eden kullanıcıların sitenizde gezinmesini sağlayabilir ve hemen çıkma oranını düşürebilirsiniz.

Anahtar Kelime

Sayfa içi linkleme yaparken link vereceğiniz sayfaların ve içeriklerin anahtar kelimelerini analiz etmeniz gerekir. Link vereceğiniz anahtar kelimenin uzun kuyruklu olmasına dikkat edin. Anahtar kelimelere link vermek arama sonuçlarında ön sayfalara çıkmanıza yardımcı olabilir, bu nedenle backlink kadar dış link stratejisi de önemlidir.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *